Al bijna 2,5 week in Noosa - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Shiva Jabaaij - WaarBenJij.nu Al bijna 2,5 week in Noosa - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Shiva Jabaaij - WaarBenJij.nu

Al bijna 2,5 week in Noosa

Door: Shiva

Blijf op de hoogte en volg Shiva

15 November 2004 | Australië, Noosa Heads

En wat doe je in die 2,5 week in Noosa?? Nou, uhhmmm... surfen!! Alleen maar surfen! En 's avonds relaxen! Hihi! Dit is het leven!! Lekker weer dat het hier is, echt 35 graden ofzo! Lekker bruin geworden! Maar okay, ja surfen. Je heb hier SunshineBeach dat is 5 minuten van ons geweldige hostel. Maar de golven daar zijn dus heel hoog en sterk enzo. Men weet mijn vorige verhaaltje nog wel, denk ik!? Maar je surft dus met je bikini aan met daaroverheen een short (zo'n broekje, voor de mensen die het niet weten) en een topje. Dus voor de mensen die dachten dat ik half butt-naked over het strand moest lopen, jammer! Maar de stranden.. dan heb je nog MainBeach en daar zijn de golven geweldig voor ons beginners. Alleen het zeewier, dat is wat minder. En ik ga vooruit met staan en de golven pakken enzo, geweldig! En dacht ik dus dat je aan heel de oostkust kon surfen, maar nope.. RainbowBeach is het laatste waar ik kan surfen, daar ga ik morgen heen. Want verder omhoog heb je box-jelly fishes en sharks.. Over sharks, haha! Ik dacht dat ik er van de week eentje zag! Ik lekker surfen, kijk ik verder in de zee, zie ik toch echt een vin! Meteen richting het strand en nog een keer achterom kijken. Is het gewoon een vogel die aan het hobbelen is op het water! Maar gelukkig kan ik wel aan heel de oostkust surfen en zijn de golven goed daar, heb ik gehoord. Dus misschien ga ik dan wel ff een eigen surfboard kopen. Nu moet ik 'm elke keer huren. Maar eer dat ik daar ben.. Van de week hadden Dafne en ik nog mountainbikes gehuurd. Hadden we 4 uur lang langs de kust gefietst! En nog een stukje door Noosa. Ik zei toch dat het hier zo klein was. Nou, ik heb ff goed rondgekeken en het is nog best groot. En verder.. 's avonds dus relaxen in het hostel. Gezellig kletsen, filmpje kijken of stappen. Het gaat hier al om 12 uur dicht! Leuke mensen ontmoeten, zoals vorige week. Moeilijk om dit allemaal in het nederlands te schrijven zeg! Maar vorige week gingen we uit, ontmoeten we 2 kerels die hier een week geleden een huis hebben gekocht. Trots dat ze erop waren, dus na het stappen een taxi gepakt naar hun huis voor een rondleiding. Nou! Het was gewoon mijn huis, mijn naam heb ik nu op de deur gekrast! Echt amazing! Een grote huiskamer, met ramen van het plafond tot de vloer en uitzicht over de zee!! Ga je naar de slaapkamer, ongelooflijk! Ga in bed liggen met uitzicht op de zee! Stel je voor, dan val je in slaap met het geluid van de golven en word je wakker AAHHH!! Helaas is het niet mijn huisje.. Ff wat gedronken en de taxi naar ons hostel gepakt. Schijnt het hier normaal te zijn om trots je huis te showen na het stappen??! Ontmoeten we weer mensen tijdens een avondje uitgaan. Die hadden een huis gehuurd, net zo trots en laten zien hoor. Maar deze was minder mooi. Je had echt dat andere huis moeten zien, wow! En Dafne, die had helemaal geen money meer. Dus die moest nodig werken. Komen die 2 mensen die we in Brisbane hadden onmoet. Wat?? Welke?? Nou, die jongen (Robbert) konden we van de vlucht en die hadden we dus in Brisbane weer gezien. Hij had daar een nederlandse meid (Rianne) ontmoet. Zij kwamen vorige week hier naar Noosa in ons hostel. Robbert wilde gaan fruitplukken en Dafne ging mee. Dus vanaf nu reizen Rianne en ik samen verder, tot wanneer zien we wel. We hebben dezelfde plannen duss. Zoals de afgelopen paar dagen, hhmmm.. Zij had een leuk ideetje om te gaan kanoen. Leuk! Voor 3 dagen, kamperen enzo. Okay, ik ga wel mee. Worden we vrijdagochtend om 8 uur opgehaald, erheen gebracht (naar de Everglades) en kanoen maar. Eerst een stukje for fun, daarna je kampeerspullen en alles in de kanoe en naar het kamp kanoen. En dat is me toch zwaar..!! Mijn schouder en mijn rug were killing me.. En warm dat het was. Komen we eindelijk na 2 uur bij die campsite, nee..! Weet je de BlueMountains nog?? Toilet is een gat in de grond en dat was het.. Geen water, geen douche.. En ook geen luchtbed, maar een matje waar je op moet slapen.. En gelukkig geen regen deze keer, maar 38 graden hoorden we later van mensen. We waren met 3 andere meiden en daar waren nog meer mensen. Tent opgezet en lekker op een steigertje bij het water gaan zitten. 's Avonds een kampvuur gemaakt en naar de sterren gekeken! Dat was het leukste van de hele trip. De volgende ochtend stonden we om half 5 (wat?!) op, want.. We gingen naar the SandPath en dat is? Allemaal zand op een grote berg tussen alle beboomde bergen in. Snappie! Maar om daar te komen moet je eerst 2 uur peddelen en nog 2 uur naar boven lopen. En dat met bijna 40 graden en geen wind. Daarom zo vroeg op, dan is het nog niet zo heel warm maar dat duurde niet lang. Weer helemaal terug en lekker zwemmen in de rivier. En een Joe (babiekangaroo)gezien! Ze waren heel de tijd bij onze tenten in de buurt, pappa mama en babie. Zo'n poepie en nieuwsgierig dattie is. Weer een kampvuur gemaakt en de volgend ochtend om 10 uur weer terug. Douchen!! Nooit meer zo camperen! Dat dacht je.. Donderdag gaan we FraserIsland doen en dat is weer back to oowww so basic. Jippie!!

• 15 November 2004 - 07:37

Nicolle:

hey shiva ik had je gesmst omdat ik me afvroeg waar je nu bent! nog steeds in noosa dus ;-) ik ben nu in arlie beach en woensdag ga ik naar de whitsunday! miss dat ik je nu wel echt tegen ga komen want nu zitten we wel erg close bij elkaar !

• 15 November 2004 - 09:15

Pa:

Ha Lieve Shiv.
    Dacht vanmorgen, voor ik naar m'n werk ging, eeeevu kijken of shiva nog iets gemaild heeft.... nou dat heb ik geweten!! Lezen, lezen, trein gemist... lezen..., de volgende trein ook gemist...
    (geintje, hihi)
    Leuke verhalen hoor.
    Mooie foto's!
    Veel plezier nog, denk aan je (zat ik daar ook maar.... snik)

Dikke kus - pa

• 15 November 2004 - 20:45

Rosalie:

Shivaaaaa, coole pica's!!! Kan ik niet es langskomen? ;-) Ziet er echt heerlijk uit!
    Jij lekker in de sjon op je surfplank en ik in de kou op m'n fietsje :-P Maar we gaan gewoon door ;-D
    Have funnnn!! xxxx Rosalie

• 16 November 2004 - 00:08

Manon:

Hee die Shivi! Je kan zo een boek gaan uitgeven als je (ooit,sorry papa shiva) weer terugkomt, maar voorlopig kunnen wij lekker meegenieten van je mooie leventje daar! Wij zitten inmiddels al zo`n beetje voor de donkere dagen voor kerst en Sinterklaas is weer in het land, schoen zetten kennen ze daar zeker niet? Groetjes en have fun!!!
    Manon