WhitsundayIslands - Reisverslag uit Sydney, Australië van Shiva Jabaaij - WaarBenJij.nu WhitsundayIslands - Reisverslag uit Sydney, Australië van Shiva Jabaaij - WaarBenJij.nu

WhitsundayIslands

Door: Shiva

Blijf op de hoogte en volg Shiva

06 December 2004 | Australië, Sydney

Sinterklaas is bij me langsgeweest! Op de boot waar wij op zaten nog wel! Hihi! Een witte KitKatChunky en een gedichtje heeft 'ie gebracht! Rianne, lief hey!? En wat we nu weer meemaken..!!! Had ik al verteld dat we ook een gratis hostelovernachting in RainbowBeach hadden gehad? Ja dus! De receptioniste was een beetje dom dusss... En diezelfde receptioniste was nog dommer.. Wilde ik mijn foto's op cd branden, kostte 12 bugs. Geef ik haar 22 bugs, zodat ze me 10 kan teruggeven. Niet zo moelijk toch?!! Geef ze me een briefje van 10 en 10 losse dollars terug. Dus heb ik 2 dollar voor 2 cd's betaald! Maar dat is alweer ffies geleden. Het gebeuren nu.. Hadden we trek in pizza, Domino's zit om de hoek. Wij erheen, bestellen en wachten. En wachten en wachten. Toch maar vragen wat zolang duurde. Was er iets fout, moesten we nog een paar minuutjes wachten. Geven ze ons 2 grote pizza's, garlic bread en een grote DietCoke. Enjoy it! So we got our asses outta there and didn't pay! Moeten ze maar beter opletten toch!? Haha! Lekker opgegeten aan het strand! Ow, en mensjes.. Nog steeds thanx voor jullie reacties!! Echt zo leuk!! Hier in AirlieBeach is veel stappen, dus elke avond lekker feesten! Hadden we met kanoen een groepje kerels ontmoet, 4 engelsen en 1 nederlander. Die reizen elke keer een dag voor ons of anyway we reizen elke keer net langs elkaar heen. Dan zien we elkaar daar een dagje en in dat stadje een dagje. Net als hier een paar nights ago. Zijn we met ze wezen stappen, lekker zuipen en gek doen. Heb je hier dus die lagune.. En die is dag en nacht open. Dus een duikje midden in de nacht na het stappen kan toch geen kwaad?? Verdwijnt de kater voor de volgende dag..?! Dus lekker erin gesprongen met z'n allen! Heerlijk!! Volgende ochtend gingen we naar de Whitsundays, hadden 3 uurtjes geslapen! Hadden we een boot genaamd Tongarra (een katamaran) met 2 bemanningsleden en met 25 andere mensen, waarvan 6 kerels.. Lekker varen!! Stopten we na een tijdje ergens, gingen we snorkelen. Voor het eerst in mijn leven dat ik ging snorkelen! Het ging nog goed ook, hartstikke simple! Keek je daar naar het rif, helemaal beschadigd.. Op naar het volgende rif, dat werd al mooier! Onderwatercamera mee, grote vissen en veel gekleurde. Mooi!! Het weer was wat minder, bewolkt.. Maar elke keer als de zon een beetje doorkwam zag je het blauw van het water anders kleuren. Van donker naar licht, met van die glitters erin! 's Avonds matrassen op het dek gelegd en lekker naar de sterren kijken! Een paar vallende gezien en helder dat het hier nog steeds is!! Gingen we met z'n allen buiten slapen. Begint het toch te regenen en waaien... Iedereen naar binnen en daar verder geslapen. Volgende ochtend nog een snorkelduik genomen op een andere plek. Daar was het koraal mooi! Ook heel ondiep, je kon het zo aanraken! En als de visjes ervan aten hoorde je echt dat geluid! En het liep ook ineens heel diep af! Zo gaaf! Daarna gingen we naar WhitehavenBeach. De Whitsundays bestaat eigenlijk alleen maar uit bergen met bomen waar je kan varen. Gigantisch groot. Is er dus een beach. Je weet niet wat je ziet! LakeMcKenzie was mooi, nou dit was net zo. Dat heldere,mooie water! Alleen was het nu de zee en geen meer. Met je stingersuit aan in het water zwemmen. Stingers zijn een soort kwallen (boxjellyfish) en als die je steken dan ben je binnen 20 minuten dood. Dus altijd je pakje aan! Sta je te genieten van al het mooie daar, zie je ineens een dolfijn voorbij zwemmen! Best dichtbij! Uiteindelijk weer terug naar de boot, ik wil niet weg.. Veel te mooi! Weer een poging gedaan om buiten te slapen en nu geen regen! Draai je je 's nachts om als je half wakker ben en zie je gewoon de echte vele mooie sterren boven je! Geweldig! Vanochtend vroeg weer terug gevaren. En nu ben ik een beetje zeeziek, heb het gevoel dat ik nog op de boot zit. Alles draait, hihi..

• 06 December 2004 - 09:17

Pa:

Hi little mermaid,
    Klinkt weer fantastisch.
    Kleine oplichtster, partyanimal....bofkont!
    Kijk je wel uit voor die enge vissies enzo, geef mij maar een lekker haringkie of een - gebakken - scholletjie of uh.. lekkerbekkie.
    (Stom land.....!!)

X - pa

• 06 December 2004 - 10:39

Guus:

Hi Shiva,
    Ja, je vader is er altijd weer vroeg bij!!!
    Whitehavenbeach ziet er echt hemels uit, weer bedankt voor de mooie plaatjes.

Groetjes, de Klausjes

• 06 December 2004 - 13:20

Esther & Ronald:

Zo zo je papa is er zeker steeds erg snel bij...... Leuke fotootjes Shiva! Groetjes & Liefs Esther & Ro!

• 06 December 2004 - 14:48

Marieke:

Volgens mij slaapt papa Shiva niet hoor! Die zit dag en nacht achter de computer te wachten op berichtjes van Shiva! Hihi!

Zulke mooie foto's Shiv! I was born in the wrong country!

XXX Marieke

• 06 December 2004 - 16:37

Pa:

Ja, ik begrijp ook niet waar JULLIE blijven....
    Sta hier al bijna drie maanden in de aankomsthal van Shiphol.....
    (Met m'n laptop met internetverbinding)....

Wanneer komt ze nou...?

• 06 December 2004 - 20:29

Rosaliedje:

Wauwww!! Weer superpics (en een superverhaal!)!! Ik denk dat ik binnenkort toch maar eens langs kom! ;-)
    XxX

• 06 December 2004 - 23:23

Manon:

Heee Shivi!! ik kom misschien binnenkort toch ook wel ff langs (samen met Roos..?) en dan zou ik ook wel willen gaan duiken bij de Whitesundays samen met mijn HUSBAND. tell me more, tell me more!!!!! ik wil ook!!!!!!! Kun je me geen underwaterphotos mailen???????????
    En je weet t he, blijf genieten daar en doe Nemo de groeten van ons, als je hem gevonden hebt.
    Veel liefs, Manon

• 07 December 2004 - 23:43

Sabrina:

Hi! Jij kent mij niet en ik jou ook niet, maar Remco heeft me je site laten zien omdat ik in juli voor een half jaar naar Australië vertrek. Ik wil even zeggen dat ik je foto's echt supermooi vind en dat je verhalen me helemaal enthousiast maken! (Nog enthousiaster dan ik al was) Cool, ik heb nu helemaal het gevoel dat het goed gaat komen met me daar in Oz! (O, en als je wilt, zou je in je volgende bericht even kunnen vertellen wat je mee hebt als bagage? (Koffer, rugzak, weekendtas, ...) Zoniet, ook prima, ik blijf lezen!
    Veel plezier nog (but I'm sure that'll work out for you)!

• 08 December 2004 - 11:51

Marc -Dordt:

nou volgens mij heb je het goed naar je zin he??
    veel plezier nog en kijk uit xxx marc

• 08 December 2004 - 13:10

Sandra En Peter:

Haai Shiva,
    Leuk al die verhaaltjes van je. Lijkt alsof je al heel lang weg bent. Maar is maar 2,5 maand pas.
    Blijf nog maar lekker een half jaartje weg hoor. Geniet ervan !!! Hier gaat alles goed. Ga van het weekend de kerstboom opzetten. Zal wel raar zijn voor jou kerst om vieren in de warmte. En uiteraard zonder al je fam en vrienden. Hebben ze daar wel een kerstman enz. Nou heel veel plezier nog.
    Dikke knuffel van ons.

• 08 December 2004 - 16:23

Esther Klaus:

He Shiva, weer supermooie foto's en veel plezier!!!
    xxxEsther

• 13 December 2004 - 14:41

Esther & Ronald:

he Shiva! Weer een mail verstuurd.. :-) Leuk weekend gehad daar? Groetjes van ons! XXX

• 14 December 2004 - 20:30

Mama:

Lieve Shiva
    Heb je pas nog aan de telefoon gehad dus veel heb ik je niet te vertellen .maar ik wil nog wel even zeggen dat ik je enorm mis vooral nu de feestdagen en je verjaardag er aankomen maar je heb het gellukkig nog heel erg naar je zin en dat maak ook weer een hoop goed
    heel veel kusjes Mama

• 19 December 2004 - 04:14

Nicolle:

I am in sydney!
    vaag om hier weer te zijn!

ik wil je een hele fijne kerst wensen and a happy new year!
    xxx
    nicolle