NewZealand part 4 - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Shiva Jabaaij - WaarBenJij.nu NewZealand part 4 - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Shiva Jabaaij - WaarBenJij.nu

NewZealand part 4

Door: Shiva

Blijf op de hoogte en volg Shiva

23 Maart 2005 | Nieuw Zeeland, Wellington

We made it! Hitched all over NewZealand and we're back in Wellington. Never had to take the bus or train! Just stand beside the road and put your thumb up. Maar die wegen waren niet altijd voor de deur van het hostel. Soms moesten we wel ff lopen en dan loop je zo ff een half uur met een bagpack van 23 kg op je rug en 2 tassen handbagage van ik denk iets van 5 kilo per stuk. Ik heb al bijna spierballen! En we hebben 2 keer de bus moeten nemen om uit de 'grote steden' te komen. Zit je in die bus, drukt er iemand op het knopje, stopt de bus bij die halte, stapt de persoon uit en zegt thank you busdriver! Eerst dachten we what? dat doet er maar een, maar iedereen doet dat hier! Zullen we dat is proberen in te voeren in Nederland?? En de snelwegen hier, ik heb ze gister ff op de kaart geteld en er zijn hier 9 snelwegen! Over heel het noorderisland, in het zuiderisland zijn er nog minder. En ze zijn ook genummerd met 1, 2, 3, en 37 ofzo. Heel simpel. En iedereen rijd dus links, staan er borden langs de highway met keep left unless overtaking. En dat doet iedereen ook, zo simple again. En iedereen draagt netjes zijn gordel. En veel wegwerkzaamheden, niet normaal. Omdat het zomer is zeggen ze. But anyway, it was a great expierence! Liften! Heard some stories that scared us a little, but we had some fun and also kinda strange rites! Die people hier zijn helemaal gek van cricket en rugby. En de Simpsons, die zijn ook zo popular in Australia. Volgens mij heb ik nog nooit zoveel tripjes gedaan in my life, zoveel gezien in zo'n korte tijd. Heerlijk! Van de week hebben we in een echte cel geslapen in de gevangenis! Het was een echte jail die in 1993 gesloten werd en daarna hebben ze er een hostel van gemaakt. Loop je echt door de gangen en een binnenplaats hadden ze. En van die ijzeren deuren die je op slot doet met een hangslot. En dan die geluiden van die deuren. In onze cel stond een stapelbed en dat was het, met een beetje ruimte. En allemaal spinnen.. Vroegen we toen we uitcheckten wie er in onze cell had gezeten, dat wilden we express niet van tevoren weten. Want s'avonds werd het wel een beetje spooky. Bleek dat er een man heeft ingezeten die iemand had vermoord. Hij had daar 25 jaar gezeten en was overleden in die cell aan ouderdom. Het schijnt dat een backpacker zijn geest heeft gezien. Spannend! Waren we in Auckland, the big city. Wat is er in een big city? Shops.. Die proberen we maar te ontwijken, dus hadden we de ferry genomen naar een vulcano island. Ff die vulcano beklommen. Het noorder island is heel veel vulkanisch, het zuider island is heel veel bergen. Hebben we ook nog een day walk gedaan, een van de populairste hier in NewZealand. Vorige keer ging het niet door, door het weer, maar nu wel. En dat was gaaf! Een volgende vulcano beklommen, deze was echt heel hoog. Kom je helemaal uitgeput boven, allemaal wolken.. Zie je helemaal nix, maar een seconde later trok het helemaal open. Echt geweldig dat uitzicht, in een vuurrode krater. Met kraters eromheen die gevuld zijn met superblauw water. Dat moet je allemaal zien en meemaken met eigen ogen! Echt supermooi. En dan beklim je dat ff, maar het was mistig en bewolkt en slippery. Dan ben je wel ff bang, want als je valt dan lig je beneden en ben je hoogstwaarschijnlijk dood. Dat soort momenten hebben we wel vaker gehad. Maar over het weer nog ff, we hebben zo erg geluk gehad. Het heeft echt maar iets van 4 keer eventjes geregent. Ik dacht echt dat het veel meer zou zijn. Maar het was hartstikke lekker weer. En warmte betekent icecream! Ik heb nog nooit zoveel icecream op, zo lekker zelfgemaakt en veel voor zo weinig! Heerlijk! Zijn we ook nog helemaal in het noorden geweest, het meest noordelijkste puntje. Met de bus over het strand gereden en sandboarden! Dat is gaaf! Klim je een hoge zand duin op met je bodyboard, ga je daarop liggen en ga je keihard naar beneden. Die gozer zei dat het wel tot 90 km per hour kon gaan! Bij CapeReinga zag hoe je de TasmanSea en de PacificOcean elkaar ontmoeten. Die kruisen elkaar daar en dat kon je echt goed zien. Hoe wild die zee was en golven die tegen elkaar botsen. Nog een cruise tripje geboekt bij de Bay of Islands. Included was dolphin swimming, waarom niet nog een keer hey?! Hadden we die dolfijnen gespot, deze keer waren het de echt flippers. Heb ondertussen al een aantal soorten gezien hier. Zwemmen en spelen dat ze weer deden. Hebben ze aan de boat een net hangen waar iedereen in kon en zodra de dolfijnen dichtbij waren moest je als een gek dat net uitzwemmen. Maar in dat net zaten een stuk of 40 mensen en als die als een gek dat water inzwemmen op dat beestje af is die zo weg natuurlijk. Daar doe ik niet aan mee, heb heerlijk vanaf de boot naar ze gekeken. En we zijn ook nog naar caves geweest, hier zitten er glow worms in. En die geven licht in het donker. Zitten we in een bootje met allemaal lichtjes om je heen, leek net FataMorgana in combinatie met Sprookjesvlucht. Was wel heel gaaf om te zien, leken net sterretjes. Door een andere cave nog een wandeling gemaakt. Lagen daar een paar skeletten van dieren, die kunnen daar zo naar binnen lopen of vallen en dan kunnen ze de weg niet meer vinden in het donker.. En dat was NewZealand voor moi. Een supermooi land, echt waar! Heb gister mijn phone teruggekregen! En mijn verkoudheid is na bijna 2 weken eindelijk over! And ik ben alweer een half jaartje weg, ben al op de helft, maar moet, wil en ga nog zoveel zien! Haha!

• 23 Maart 2005 - 05:34

Pa:

Dear shiv,
    Yes, great story (again).
    hmmmm.... you've seen and done a lot now! Many, many, beautiful things. That else do you have to see or do?
    Come home girl! I am still (yes, for six months now) waiting for you on the airport.
    See you. Big kiss.

Pa

• 23 Maart 2005 - 18:35

Woodstockie:

Hello dolphingirlie! gaat lekker he daar, in new zealand! Je moet nu wel in een superconditie zijn met al dat geloop en geklauter. Wel heel apart zo´´n gevangenis als hostel. toch wel foto´s gemaakt he! Show them!!Have more fun and a happy eastern! liefs, Manon

• 24 Maart 2005 - 03:23

Goose:

He shiv,

Wanneer ben je back in aussie??
    Verhaal is weer geweldig,ben jaloers!!
    Zit nu in Adelaide,zou morgen vertrekken nr alice but the train is vol.
    We bellen.

big kiss

• 24 Maart 2005 - 10:57

Rosaliedje:

Hey Shiva your stories are toooo great!! Little bit jealous now :-P The weather in Holland is very now, but I have to work :-( Well, gotta go now... Byyye! ;-)
    xx Rosaliedje

• 24 Maart 2005 - 10:58

Rosaliedje:

p.s: now=nice ;-)

• 25 Maart 2005 - 08:37

Esther:

Hey over een half jaartje komt mijn kleine vriendinnetje weer terug naar Nederland (mag ik hopen) & dan kunnen we weer lekker stappen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Sunchi!!

• 26 Maart 2005 - 22:56

Melissa:

Hoi!

Grappig dat ik je gister nog even tegenkwam in Melbourne!! Leuk om al je verhalen te lezen over Nieuw Zeeland! Ondertussen weer terug in Adelaide! Laat maar weten wanneer je richting Adelaide komt!!

Groetjes Melissa

www.melissadownunder.web-log.nl

• 06 April 2005 - 07:35

Rianne:

He shiv!!
    Hoe gaat het met druiven plukken??Zitten de doosjes al snel vol??
    I love Sydney!!!
    We hebben een appartementje,georgestreet.22e verdieping met zwembad,sauna,fitnessruimte,goed he!!!

Tot bels XX