FraserIsland! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Shiva Jabaaij - WaarBenJij.nu FraserIsland! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Shiva Jabaaij - WaarBenJij.nu

FraserIsland!

Door: Shiva

Blijf op de hoogte en volg Shiva

23 November 2004 | Australië, Sydney

FraserIsland! Het mooiste wat ik tot nu toe gezien heb! Echt ongelooflijk!! Heb je eerst een meeting de dag ervoor in het hostel. Word uitgelegd over hoe en wat op het eiland. Ga je groepjes maken, want je kan met 11 mensen in een 4WD. En gelukkig hadden wij hele leuke mensen in onze groep! Een jongen van Engeland, een Italian guy, mensen van NorthernIreland en uit Canada. Dus dat was eindelijk alleen maar engels praten. Dat heb ik hier nog niet zo heel veel gedaan. Ga je de volgende dag in een stoet van 4 auto's naar de pond die je naar het eiland brengt. Had 1 auto al meteen een klapbnd en later zat er al 1 vast in het zand. Al voordat we op FraserIsland waren! Toen we op de pond stonden kwamen er allemaal dolfijnen bij ons zwemmen! En dan ben je op dat eiland. Alleen maar zand! Het is het grootste zandeiland ter wereld. Rijd je door bossen, regenwoud over het strand! Echt gaaf! Voorin de auto was er nog een plekje vrij en die had ik ingepikt en daar had ik echt goed uitzicht! Eerste stop was LakeMcKenzie, iedereen hoorde je erover dat dat zo mooi was. Je gelooft je ogen niet! Echt! Ongelooflijk mooi! Het water is zo puur, zo zuiver, zo helder, zo mooi! Eerst is het doorzichtig, dan word het lichtblauw en dan donkerblauw. Maar hoe diep of ver je ook zwem, je blijft de bodem zien! En het zand, zo wit en zacht! Je moet het gewoon met eigen ogen zien, het is niet uit te leggen. Met de andere auto's hadden we een bepaald punt afgesproken om met z'n allen te camperen. En dat was aan het strand, net achter een kleine duin. Dus met in totaal ongeveer 40 mensen daar. Zonsondergang bekeken toen we de tenten aan het opzetten waren. Later een groot kampvuur gemaakt, iedereen eromheen. Lekker wat drinken en kletsen. Ik wilde op het strand zelf gaan slapen. Maar de dingo's waren al een paar keer bij ons wezen kijken. En die hondjes zien er lief uit, maar dat schijnen ze niet te zijn. 's Morgens vroeg stonden ze ook om ons heen te huilen, eentje echt naast onze tent! Zonopgang!! Echt zo mooi! Om 4.30 eruit. Zie je die lucht veranderen van kleur. De eerste zonnestralen en de zon, helemaal oranje. Eerst zie je het topje en dan gaat íe de lucht in en dat gaat snel! De andere mensen wakker gemaakt om naar IndianHead te gaan. Men zei dat daar 's morgens vroeg veel sealife te zien was. IndianHead is zeg maar een soort grote berg of rots dat de zee ingaat. Loop je naar boven, kom je wilde paarden tegen. Sta je op het puntje van die berg, hoog boven de zee.. Waar zijn jullie walvissen, dolfijnen, turtles en haaien?? Haaien zwemmen in de zee rond FraserIsland, daarom mag je absoluut het water niet in. Maar geen sealife.. Naar een campsite gereden, douchen en toilet! Op naar LakeWabby. Dat is een meertje met zand eromheen. Maar dat zand is heel hoog, soort bergen zeg maar. Glijbanen. In het water zwemmen visjes om je heen, grote en kleine. En het word snel diep. Andere mensen hadden een bodyboard meegenomen, dus gleden zo het water in. Ondertussen was het al het einde van de middag, nog een poging voor sealife bij IndianHead. Want er was gezegd dat er aan het einde van de middag ook veel sealife te zien was. Alleen wat turtles.. Nog ff gestopt bij een shipwrek op het strand. Wat het verhaal daarvan is weet ik niet. Alleen dat het Maheno heet ofzo. Weer een plaats afgesproken met de andere mensen. Dus weer met z'n allen rond het kampvuur! Marsmallows! Ben met 2 andere nog op het strand gaan liggen om naar de sterren te kijken. De lucht was zo helder en je zag er zoveel, heb 2 vallende gezien! Lig je daar, op het strand, hoor je de zee, kijk je naar de sterren! Dan hoef je toch nix meer te wensen?! Alleen maar genieten, hihi! De volgende ochtend wilde ik weer de sunrise zien, maar ik was echt te moe.. Laatste dag alweer. Trouwens, alle spullen gaan op het dak. Dus eer dat alles was ingeladen.. Dat duurde wel ff. ChampagnePools! Je moet daar een uur naartoe lopen, scheen heel moeilijk te zijn met de 4WD. Maar wij waren te lui om te lopen, so gave it a try. And we got stuck! De enige keer, beetje graven en duwen en we waren weer los. Bij de ChampagnePools, viel best tegen. Gelukkig dat we niet hebben gelopen. Het waren zeg maar soort rotsen op het strand in de vorm van baden, rond. En de golven kwamen er soms overheen. Kijk maar op de foto, dan snap je het. Daarna snel teruggereden naar LakeMcKanzie. Dat vonden we allemaal het mooist! Zat ik voor het eerst achterin. En ik werd me toch misselijk van die hobbels en bobbels. Je veerde echt hard omhoog! Dus later weer snel voorin gekropen! Tussendoor nog ff gestopt bij gekleurde rotsen. En LakeMcKenzie, mooi! Echt! Heb heel de tijd in het water gelegen. Mijn sieraden glimmen nu gigantisch, door dat water! De pond ging om 2 uur.. Jammer, ik wilde nog wel blijven hoor. Het camperen vond ik nu minder erg. Een gat graven in de duinen met een schep als je moet poepen, wat is daar erg aan!? Hihi! Maar met de mensen waren echt heel leuk, en het was zo mooi! Moesten we nog wat bijbetalen omdat we een haring kwijt waren geraakt. En omdat de rits van de tent kapot was. Iedereen was moe toen we terugkwamen. Meteen gaan slapen, ff wat eten en weer slapen. Moest de volgende ochtend weer vroeg op. We gingen kayaken met dolfijnen. Zit je in zo'n ding ga je de zee op. Dat is al geweldig! En een stukje verder, ja hoor! Een stuk of 30 dolfijnen! Springen door die golven en dichtbij dat ze kwamen tot iets van 3 meter! Echt geweldig!! Had een waterproof camera gekocht, dus heb (hoop ik) mooie foto's gemaakt. Dat ding is nog niet vol, dus dat word nog ff wachten op de foto's. 's Avonds zijn we met de bus naar HerveyBay gegaan. Hier zijn we nu 2 dagen, niet veel te doen.. Maar we hebben een kamer voor 8 personen voor met z'n 2en. Niemand zit erin en we betalen 9 dollar per nacht! Dat is gewoon 5 euries!! Strakjes pakken we de bus naar Bundaberg om daar te gaan fruitplukken.

• 23 November 2004 - 08:11

Pa:

Hoi kleine australische zeemeermin,
    Holy shit! What about us?
    ...Schrijf nou 'ns (om ons een plezier te doen) hoe koud, nat en dodelijk saai het daaro is!
    Hoe erg je de Scheveningen en Hoek van Holland mis.
    De Hollandse drukte en gezelligheid........
    Nee hoor, meisje. Het is echt fantastisch je enthousiaste verhalen te lezen en je leuke foto's te bekijken!
    Ik mis je wel en zou het liefste gelijk naar je toe komen, dus schrijf nou nie-hiet van die mooie verhalen of of doe het in het russisch of gebruik hele kleine lettertjes ofofof... plaats ze per ongeluk op een verkeerde site ofof..... ach kom toch gewoon naar huis!
    X - pa

• 23 November 2004 - 10:42

Marieke:

Wooow Shiva!
    Die foto's zijn echt zooo mooi!! Ikke wil er ook naartoe! It looks like paradise on earth! Jij komt nog lang niet naar Nederland, dat zie ik alweer ;-) hihi

Heel veel plezier en wel uit blijven kijken he,

Dikke kus, Marieke

• 23 November 2004 - 15:31

Row:

Hey meissie,,
    echt heel tof wat je allemaal aan t doen bent daar.. Esther probeert je al heel de tijd te blln en ze stuurt jou meer smsjes dan mij, maar blijkbaar komen die niet allemaal aan:(. Echt hele leuke foto's.. Ik wil ook naar Australie met me dushi!!!!!
    Ik hoop dat je nog lang NIET naar huis komt en dat je je lekker vermaakt op dat mooie eiland!!! Ik ben heel erg trots op je hoor..... Heel veel FUN daar. kus Ronald en Esther

• 23 November 2004 - 22:12

Rosalie:

Damn... die foto's zijn gaaaaf :-D Ik zie alles helemaal voor me als ik je verhalen lees!! Geweldig!
    xx Rosalie

• 23 November 2004 - 22:49

Mama:

lieve shiva
    helemaal te gek die fotos en wat je allemaal meemaak
    zou willen dat ik daar ook kon zijn zo mooi ziet het er uit echt een paradijsje!
    Je moet de groetjes van Oma hebben ze vraag altijd naar je
    Heel veel plezier nog en goed op jezelf passen
    heel veel kusjes mama

• 24 November 2004 - 12:30

Manon:

Te gekke foto`s Shiv! Het lijkt wel een expeditie Robinson eiland! Zitten wij hier in dat koude, niet tropisch kikkerlandje!
    HAVE FUN!!! Groetjes Manon

• 24 November 2004 - 13:01

Esther:

lalallalalalalalalalalalalalalalalala DE GROETJES VAN ESTHER & CO.!!!!

• 24 November 2004 - 19:25

Guus:

Bij het zien van deze foto's krijg ik de kriebels, echt gaaf!
    We kijken uit naar je volgende foto sessie.
    PS, nog bedankt voor je kaart, echt leuk.
    Groetjes van de Klausjes xxx

• 26 November 2004 - 18:49

Greetje En Leo:

Hallo Shiva Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin heb. De foto´s zijn heel mooi. We zjn heel erg jaloers op jouw. Kunnen we niet een keertje langs kommen.Brengen we hazelnoottaart mee van brokking.Daaaaaaaag Tot gauw